Povesti de succes

 

IMG_4483

La finalul proiectului “O meserie pentru viitor – dedicat tehnologiei” am premiat cu mandrie cei 8 tineri absolventi ai cursului de Electronist Depanator Aparate si Echipamente pentru Radio si TV. Pe perioada celor 7 luni, am reusit sa-i sprijinim sa se dezvolte pe plan personal si profesional, ei fiind instruiti atat la nivel teoretic, in cadrul liceului UCECOM “Spiru Haret” cat si la nivel practic in cadrul ESD Samsung Service Plaza in domeniul tehnologiei. De asemenea, tinerii au participat la sesiuni de consiliere in cariera alaturi de specialisti in resurse umane.

Acest proiect  ce ne-a oferit multe provocari, dar si satisfactii pe masura. Ne bucura faptul ca 8 tineri din Romania care in urma cu 1 an nu stiau ce drum sa aleaga, au acum oportunitatea unui loc de munca sigur si voloros.

 

Mihai Gicariu, 23 ani, este azi un COAFOR STILIST pasionat si isi doreste sa deschida propriul salon

Mihai are 23 de ani si a absolvit cursul de frizer cu media 10, dupa ce il terminase si pe cel de coafor stilist in 2014. In ciuda trecutului sau impresionant, este un tanar foarte puternic si ambitios. Tatal lui s-a stins din viata când  el avea doar 8 luni, iar Mihai a fost crescut de către bunica sa timp de  7 ani, ceilalți frati fiind dati in plasament. Viata sa a fost mereu pe drumuri, neavand un loc numit “acasa”: Toata viata am crescut in batai si violenta. Nu am mai suportat.

Mihai a fost nevoit sa munceasca inca din adolescenta, pentru a-si putea cumpara culegerile si rechizitele pentru scoala. In ciuda tuturor acestor piedici, Mihai a devenit un tanar foarte ambitios, perseverent si optimist: Ma vad în lumea modei, nu vreau sa stau la un birou si atat. Acesta isi doreste foarte mult sa invete si sa se poata dezvolta din punct de vedere profesional: „Îmi doresc să fiu cel mai bun. ”

Mihai s-a angajat la salonul “Robert Both Studio”, s-a mutat cu chirie si incet-incet reuseste sa depaseasca grija zilei de maine.

 

IMG_4482

 Cristi are 19 ani si este unul dintre tinerii selectati pentru cursul O meserie pentru viitor-dedicat tehnologiei. Cu o poveste trista de viata, dar cu multa speranta in viitor, Cristi ne impartaseste cateva din experientele sale: Pasiunea mea pentru tehnologie a inceput inca de cand eram foarte mic si locuiam impreuna cu familia mea, intr-o cabana, aproape de marginea lacului Techirghiol. Intors de la scoala, primul lucru pe care l-am vazut cand am intrat in casa a fost un bec aprins si pe mama fericita, spunandu-mi ca avem curent electric. Viata nu a fost deloc usoara, din cauza neintelegerilor cu parintii, de la varsta de 14 ani am plecat de acasa in nenumarate randuri. Cand am implinit 18 ani, am luat decizia de a pleca definitiv, asa ca am luat primul tren spre Bucuresti. Norocul a fost de partea mea, in aceasta perioada dificila intalnind oameni buni care m-au sprijint, mi-au oferit un loc de munca si un acoperis deasupra capului. Cel mai extraordinar lucru care mi s-a intamplat a fost sa fiu acceptat in cadrul proiectului “O meserie pentru viitor” organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si Samsung. Sunt foarte recunoscator pentru tot ceea ce mi se ofera si imi doresc sa dovedesc ca nu mi se ofera degeaba.